top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR LASERONTHARING?

ZIJN DE RESULTATEN DEFINITIEF?

Alle vrouwen en mannen die van ongewenste haartjes af willen.

De Lightsheer is geschikt voor elk huidtype. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen.


Witte, grijze, blonde en rode haren, maar ook donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten.


Gemiddeld moet je rekening houden met 6 à 8 behandelingen voor dames en 8 à 12 behandelingen voor heren, afhankelijk van het type huid en haar. Je kunt een permanente vermindering van de beharing bereiken, die voor dames max. 80% tot 90% kan bedragen en voor heren 80%.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Ja, je mag een permanente vermindering van de beharing van 80 tot 90% verwachten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van een aantal factoren: het lichaamsgebied, de haargroei, het huidtype en de haarkleur.


Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed, zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waaraan laserbehandelingen niets kunnen doen. Als je je in een hormonaal onstabiele fase bevindt, dan heb je waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor je arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes te voorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden.

IS DE DIODELASER VEILIG?

Gemiddeld dien je rekening te houden met 6 tot 8 behandelingen voor dames en 8 tot 12 behandelingen voor heren. Het exacte aantal is afhankelijk van het type huid en haar (kleur en diepte). De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen met een pauze van 8 tot 12 weken ertussen. Benen, rug, borst en buik worden met een pauze van telkens 10 tot 12 weken behandeld. Na deze behandeling ben je 80 tot 90 % haarvrij en hoef je nooit meer te waxen of te scheren.

WAAR HOU IK REKENING MEE ALS IK DE BEHANDELING START?

Ja! Klinische studies tonen aan dat de diodelaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De Lightseeheer ET is voorzien van alle wettelijke certificaten.


In België werken nog veel instituten met een breed lichtspectrum, zoals IPL en VPL. Een lichtspectrum waarvan een groot percentage nutteloos en schadelijk is. De energiewaarden liggen veel hoger dan die van de Lightsheer diodelaser. De lightsheer diodelaser verwijdert haartjes die een IPL of VPL niet kunnen verwijderen.

WAT GEBEURT ER NA DE BEHANDELING?

4 weken voor de eerste behandeling mag je niet meer waxen of epileren.
Scheer 1 tot 2 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer weg. Tijdens de behandeling mag je niet epileren of harsen. Enkel scheren is toegestaan.
Gedurende 4 weken voor en na de behandeling mag je je niet blootstellen aan de zon of zonnebank.
Bruinversnellers of bruinen zonder zon dient 2 weken voor de laserbehandeling gestopt te worden.
Tijdens de afspraak de huid vrij houden van maquillage, deo of oliën.
Bij het gebruik van bepaalde medicatie kan reactie ontstaan meld dit voor de behandeling.
Tijdens de zwangerschap worden er geen behandelingen uitgevoerd.

IS LASERONTHARING PIJNLIJK?

Een lasersessie wordt door de meeste mensen als licht prikkelend ervaren. Dit kan verschillen van persoon tot persoon en is afhankelijk van de behandelde zone.

Onmiddellijk na de behandeling kan de huid aanvoelen alsof ze door de zon verbrand is. Het is ook mogelijk dat de huid er plaatselijk rood uitziet, wat volledig normaal is. Deze symptomen verdwijnen vanzelf na enige tijd.
!!!! Vermijd krabben en blootstelling aan de zon! Gedurende de eerste 3 weken na de behandeling is een strandvakantie in de zon en/of het gebruik van een zonnebank sterk af te raden!!!! Dit om witte en/of bruine pigmentvlekken te voorkomen.
Laat de huid na de behandeling rusten en verzorg deze goed met de nodige cooling-gel (aloe vera, Flamazine, bepamtenol, ...) of zonnebrandcrème. Je mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar in geen geval scrubben.
Tussen de behandelingen NIET harsen of geen haartjes met de pincet uittrekken! Enkel scheren is toegestaan.
De eerste week na de behandeling lijkt het alsof de haartjes opnieuw groeien. Dit zijn echter enkel haartjes die door het haarzakje worden afgestoten.
Sauna, een heet bad of douche zijn niet toegestaan zolang de roodheid zichtbaar is!
Er kan een allergische reactie optreden: een jeukend gevoel met daarbij rode bultjes, dit kan 1 tot 7 dagen aanhouden. Dit komt echter zelden voor! Bij deze reactie mag je Diphamine®-zalf aanbrengen.
In uitzonderlijke gevallen kan lasertherapie niet goed aanslaan, de oorzaak hiervan is onbekend!

Veelgestelde vragen: FAQ
bottom of page